Cardano DeFi gaat jaar met flinke groei afsluiten

DeFi op Cardano blockchain stijgt 

Het gebruik van Decentralized Finance (DeFi) applicaties op het Cardano (ADA) netwerk blijft toenemen. Daarmee is de gewilde altcoin hard op weg om het jaar goed af te sluiten. Sinds het begin van het jaar is het gebruik van DeFi hard gegroeid, zoals is te zien uit on-chain data van DeFiLlama. Desondanks ervaart de ADA koers een harde correctie en worden belangrijke support niveaus gebroken, wat kunnen we verwachten?

Sinds oktober is het gebruik van DeFi met bijna 200% toegenomen op het Cardano netwerk. In oktober was er nog voor ongeveer $188 miljoen aan waarde opgesloten in decentrale toepassingen, dit wordt ook wel Total Value Locked (TVL) genoemd, en in december is dit gegroeid tot ruim $431 miljoen. Gebruikers gebruiken hun ADA munten voor verschillende toepassingen, bijvoorbeeld decentrale exchanges (DEX). De waarde van al deze munten samen vormt de TVL metriek. Een hoge TVL waarde betekent veel gebruik en is positief voor het netwerk.  De sterke groei in gebruik van DeFi laat zien dat het Cardano netwerk blijft groeien en gebruikers graag de verschillende applicaties gebruiken. Analisten zien dit over het algemeen als een sterk teken voor groei en een mogelijke indicator voor een ADA prijsstijging. 

Hoewel de totale TVL waarde flink is toegenomen blijft het Cardano netwerk nog achter op vergelijkbare blockchain projecten. Ethereum (ETH) ervaart vele malen meer gebruik dan we op het ADA netwerk zien. De TVL waarde op het Ethereum netwerk is maar liefst $27 miljard. Dat is meer dan 62x zoveel als dat het Cardano netwerk registreert. 

Crypto analist voorziet einde van bullish momentum Cardano

De on-chain crypto analist Ali gaf eerder vorige week al aan op social media platform X dat Cardano een aantal belangrijke prijsniveaus tegemoet zal gaan. Om op korte termijn te breken door de $0,70 en bullish momentum vast te houden moest de ADA koers een aantal belangrijke support niveaus weten te behouden, met name de $0,64 en $0,61 prijsniveau’s. De huidige correctie waar de altcoin zich in bevindt, heeft de koers verder naar beneden gebracht tot onder de $0,57. Volgens de analist komt daarmee het bullish momentum van de altcoin op de korte termijn ten einde. 

X-post @ali_charts 

Sinds de lokale piek van bijna $0,68 op 14 december is de prijs hard teruggezakt tot bijna $0,56, wat neerkomt op een daling van bijna 18% in slechts vier dagen tijd. Mogelijk kan de Cardano koers op de korte termijn nog verder terugzakken voordat het weet te stabiliseren, belangrijke niveaus om support te vinden zijn onder andere $0,55 en $0,53.