Cardano ziet afname in gebruikers, analist blijft optimistisch over de koers

 Cardano (ADA) munten met scherm met cardano kopers op achtergrond

Het Cardano (ADA) netwerk blijkt een afname te zien in het aantal kleine adressen. Zo blijkt uit on-chain data van analytics platform Santiment. Het gaat om bijna 35.000 adressen die plotseling verdwenen. Wat de exacte reden hiervoor is, is nog niet helemaal duidelijk. Volgens analisten kan de afname in het aantal gebruikers toch als een positief teken worden gezien, gebaseerd op historische data. 

De plotse daling in het aantal kleine ADA adressen gebeurde op 17 november. Dat is goed te zien in het bericht dat het officiële Santiment account deelde op social media platform X, voormalig Twitter. In korte tijd verdwijnen er ongeveer 34,9 duizend adressen die tussen de 1 en 10 ADA munten bezitten. Dit zijn dus relatief kleine gebruikers en wat de reden is voor de plotse afname is niet helemaal duidelijk. Volgens Santiment is de sterke afname in kleine beleggers een teken dat er een capitulatie heeft plaatsgevonden wat historisch gezien een lokale bodem betekent. Sinds 17 november is de populaire altcoin al flink gestegen met een toename van 65% en een huidige koers van $0,64.  

X post Santiment 

 

Of de capitulatie van de kleine adressen daadwerkelijk impact heeft op de prijsstijging is lastig te zeggen. De afname van kleine gebruikers kan namelijk ook als een bearish signaal gezien worden. Het verlies van bijna 35.000 gebruikers is niet niks en staat potentiële groei van het Cardano netwerk in de weg. 

DeFi op Cardano netwerk blijft groeien

Terwijl we een grote hoeveelheid kleine gebruikers zien vertrekken blijft Decentralized Finance (DeFi) op het Cardano netwerk doorgaan met zijn sterke groei in 2023. Het totale gebruik in decentrale applicaties nam toe tot $343 miljoen Total Value Locked (TVL). Daarmee is het netwerk flink voorbij zijn oude all time high van $321 miljoen in DeFi gebruik van april 2022 voorbijgeschoten. Analisten zien het gebruik van de decentrale toepassingen als een bullish signaal voor de Cardano koers. Veel gebruik betekent ook veel vraag naar de onderliggende munt wat kan resulteren in een stijging van de Cardano koers. 

Cardano koers maakt imposante groei door

De crypto koersen zijn flink gestegen in de afgelopen weken. Ook Cardano heeft een goede periode achter de rug. In de afgelopen 30 dagen alleen al steeg de Cardano koers met ruim 83%, toen stond de koers nog net iets boven $0,35. De sterke prijsprestatie lijkt met name gevoed te worden door het positieve sentiment in de markt omtrent de hoop op een Spot Bitcoin ETF goedkeuring door de Amerikaanse SEC.