Cardano gaat mogelijk in samenwerking met Kraken een Layer-2 project ontwikkelen

Cardano (ADA)

De oprichter van het Cardano (ADA) netwerk, Charles Hoskinson, deelde zijn interesse om samen met de grote Amerikaanse crypto exchange Kraken een layer-2 netwerk te bouwen. Zo deelde Hoskinson met zijn volgers op X, voormalig Twitter. Kraken heeft al vaker geuit een layer-2 protocol te willen ontwikkelen en met de interesse van Hoskinson hoopt de crypto community op een tweede laag op het Cardano netwerk. Daarmee kan de populaire altcoin mogelijk beter concurreren met andere smart contract platformen zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL). 

 

Kraken is actief verschillende blockchain technologie bedrijven aan het overwegen voor de ontwikkeling van een layer-2 netwerk. Deze bestaan onder andere uit Polygon en Matter Labs. Daarmee is het dus nog niet zeker of Cardano uiteindelijk betrokken zal worden bij de ontwikkelingen. Kraken zal niet de eerste exchange zijn die een layer-2 netwerk ontwikkelt. Coinbase, een ander groot Amerikaanse handelsplatform, heeft al een layer-2 protocol gebouwd in samenwerking met Optimism (OP) onder de naam Base. De focus van dit netwerk was om de functionaliteit van decentrale apps (dApps) op het Ethereum netwerk te verbeteren. 

Wat zou een layer-2 op Cardano voor ADA betekenen?

Een layer-2 protocol op het Cardano netwerk kan het project mogelijk flink helpen. Concurrerende netwerken zoals Ethereum hebben zelfs al meerdere layer-2 projecten, niet gek in verband met het hogere gebruik. Echter, kan een tweede laag op Cardano mogelijk functionaliteiten optimaliseren waardoor meer gebruikers aangetrokken kunnen worden. Op termijn kan dit dus ook positief zijn voor de ADA koers

Analist voorspelt $30 ADA koers

Op social media platform X deelt crypto analyst Lucid zijn prijsvoorspelling van $30 voor cardano. De analist geeft aan dat een $10 triljoen marktwaarde voor de crypto markt reëel is, zeker wanneer rekening gehouden wordt met inflatie. Volgens Lucid is het in dat geval mogelijk voor cardano om tot een prijs van $30 te stijgen, ongeveer 100x hoger dan de huidige waarde. Dit zou betekenen dat de marktwaarde van de altcoin boven de $1,2 triljoen komt te zitten, bijna 1,5x zo hoog als de huidige marktwaarde van Bitcoin. 

tweet 

Een dergelijke marktwaarde lijkt in de nabije toekomst nog niet geheel realistisch, daarvoor is eerst een stuk meer adoptie nodig van crypto en het Cardano netwerk in het bijzonder. Daarnaast is er simpelweg te veel concurrentie die ook een aandeel van de markt pakt. Desalniettemin geeft de analyse van Lucid inzicht in het positieve sentiment dat nu heerst in de markt.