Cardano interoperability wordt mogelijk door samenwerking met Polkadot

Cardano logo en Polkadot logo 

Het Cardano (ADA) netwerk gaat een opvallende samenwerking aan met een ander populaire blockchain netwerk, Polkadot (DOT). Het doel is om Cardano te laten communiceren met andere blockchain netwerken wat beide altcoins kan bevorderen. Dit wordt ook wel “interoperability” genoemd. Beleggers hopen dat deze ontwikkelingen een stap zijn om de adoptie van beide netwerken verder te ondersteunen, wat mogelijk positief kan zijn voor de ADA koers.

Wat is interoperability?

Interoperability betekent dat verschillende blockchain netwerk informatie met elkaar kunnen uitwisselen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld munten overmaken van het ene netwerk naar het andere netwerk, in dit geval van bijvoorbeeld Polkadot naar Cardano. Hierdoor kunnen gebruikers direct gebruik maken van alle features en dApps (Decentralized Apps) van andere netwerken waardoor je als gebruiker een stuk meer mogelijkheden hebt. Maar waarom gaat ADA een samenwerking met DOT aan? 

Waarom een samenwerking met Polkadot? 

Polkadot is een populair altcoin project dat is opgericht door de Ethereum (ETH) mede-oprichter, Gavin Wood. Met DOT wil Wood een daadwerkelijk blockchain ecosysteem creëren om een volledig geïntegreerde Web3 te realiseren. Een belangrijk onderdeel hiervan is interoperability. Door ervoor te zorgen dat verschillende netwerken met elkaar kunnen communiceren kunnen blockchains profiteren van elkaars features en toepassingen, wat adoptie en technische mogelijkheden kan stimuleren. Polkadot is dus een netwerk dat al langere tijd ervaring heeft met interoperabiliteit. Sterker nog; het is een van de belangrijkste missies van het netwerk. DOT is dus een ideale partij voor Cardano om een toekomst te realiseren waarin ADA naadloos integreerbaar is met andere blockchains. 

De mogelijke voordelen voor Cardano

De komst van interoperabiliteit op het Cardano netwerk kan significante voordelen bieden voor de populaire altcoin. Zo kunnen er meer gebruikers toestromen naar het netwerk en kan innovatie bevorderd worden. 

Het aantrekken van een breder publiek door interoperabiliteit

Polkadot is een aanzienlijk grote cryptocurrency met een uitgebreide gebruikersbasis. De samenwerking tussen DOT en Cardano zou kunnen resulteren in een toename van gebruik voor het ADA netwerk. Bovendien hoeven gebruikers niet langer een moeilijke keuze te maken bij het selecteren van een blockchain-netwerk, omdat het nu eenvoudiger wordt om tussen verschillende blockchains te schakelen. Dit vergemakkelijkt de toegang voor nieuwe gebruikers.

Meer technologische mogelijkheden

Cardano kan profiteren van de technologische vooruitgang binnen Polkadot. In plaats van het volledig opbouwen van nieuwe technologie op het ADA-netwerk vanaf nul, kunnen gebruikers direct gebruik maken van nieuwe toepassingen op Polkadot. Bovendien hoeven Cardano-ontwikkelaars zich niet bezig te houden met het ontwikkelen van interoperabiliteit technologie, aangezien ze simpelweg gebruik kunnen maken van de bestaande technologie van DOT.