Charles Hoskinson kondigt grote Cardano updates aan

Cardano munt 

De oprichter van Input Out Global en cryptocurrency netwerk Cardano (ADA), Charles Hoskinson, deelde afgelopen vrijdag op zijn Youtube kanaal zijn visie omtrent de nieuwe ontwikkelingen op het netwerk. De nieuwe updates worden uitgevoerd onder de naam Project Catalyst en belooft een katalysator te worden voor verdere innovatie op het netwerk. Ondertussen zien we ook continue groei op het netwerk, zo blijkt uit statistieken omtrent het gebruik en de ontwikkeling van applicaties.  

Project Catalyst is een toevoegen aan het Cardano ecosysteem dat het mogelijk maakt voor de community om financiering op te zetten voor cardano projecten en te stemmen middels het gebruik van ADA munten. Via dit systeem worden ontwikkelaars makkelijker ondersteund om innovatieve applicaties te ontwikkelen voor het netwerk. Essentieel voor Cardano om de sterke concurrentie in de crypto markt voor te blijven en een hub te worden voor decentrale applicaties. Zo zegt de Cardano oprichter:

“(Catalyst) kan de volgende duizend dApps en de volgende duizend goede ideeën helpen opstarten”, aldus Hoskinson.

Cardano bereikt mijlpaal met 75 miljoen verwerkte transacties

Op X, voormalig Twitter, deelt het officiële account van Input Output Global de ontwikkeling van Cardano in hun wekelijkse ontwikkeling rapport. Hierin is te zien dat het netwerk ondertussen meer dan 76 miljoen transacties heeft verwerkt en 146 projecten heeft gelanceerd. Tegelijkertijd zien we ook bijna 1.290 projecten die momenteel gebouwd worden op Cardano. Daarmee kunnen we duidelijk zien dat het populaire altcoin netwerk zich blijft ontwikkelen, ondanks de vrij bearish marktcondities op dit moment. De munt is namelijk flink gedaald in prijs ten opzichte van de pieken die we in 2021 zagen. Toen betrof de ADA prijs bijna $3,10, nu is de koers ongeveer 92% lager op zo’n $0,25. 

Tweet input output 

DeFi gebruik op Cardano krabbelt terug

Het gebruik in Decentralized Finance (DeFi) krabbelt langzaam aan weer wat terug. In september zagen we de activiteit afnemen, die gemeten wordt middels de zogeheten Total Value Locked (TVL). Deze metriek representeert de hoeveelheid ADA munten die gebruikt worden in verschillende DeFi toepassingen. In oktober is de TVL waarde weer gaan stijgen tot boven de 600 miljoen ADA, wat betekent dat het gebruik in DeFi weer gestaag toeneemt. Dit kan op de langere termijn positief zijn voor het netwerk en de ADA koers. 

TVL op het Cardano netwerk
Figuur 1: TVL op het Cardano netwerk (bron; DeFiLlama)