Cardano blijkt meest ontwikkelde blockchain netwerk

Cardano 

Ondanks de Cardano koers, die op een jaarlijks dieptepunt staat, blijven de ontwikkelaars van het Cardano (ADA) netwerk zich hard inzetten om het platform te innoveren. Dit is terug te zien in de ontwikkelaarsactiviteit die de afgelopen dagen sterk toenam.

Uit data van blockchain analyse platform Santiment is goed te zien dat vanaf augustus de ontwikkelingen op het platform toenamen. Dit kan beleggersvertrouwen stimuleren op de lange termijn, omdat het laat zien dat het team achter de cryptocurrency betrokken en toegewijd is.

Ontwikkelactiviteit vs ADA koers
Ontwikkelactiviteit vs ADA koers - Santiment

Een belangrijk inzicht is de ontwikkelingsactiviteit ten opzichte van andere platformen. De cryptomarkt is nou eenmaal een concurrerende omgeving en het project dat het beste en meest innovatief is, heeft de grootste kans om te overleven. In dit opzicht staat Cardano wederom op de eerste positie, boven projecten zoals Polkadot (DOT), Kusama (KSM) en Chainlink (LINK).

Vergelijking in ontwikkelactiviteit
Vergelijking in ontwikkelactiviteit - Santiment

Recente Cardano ontwikkelingen

Het harde werken van de softwareontwikkelaars heeft geleid tot verschillende innovaties. Cardano introduceerde onlangs onder andere Hydra Pay, een gedecentraliseerde betalingsoplossing die zich richt op het hervormen van micropayments door goedkopere en snellere transacties aan te bieden. Hydra Pay is onderdeel van de zogenaamde Hydra Head, een laag 2 schaaloplossing. Hydra Pay wordt niet alleen gezien als de nieuwe norm voor gedecentraliseerde betalingssystemen, maar het heeft ook de potentie om gedecentraliseerde finance (DeFi) ontwikkelingen aan te trekken en Cardano's status in de blockchain-wereld te versterken. Met de beschikbaarheid van open-source tools streeft het systeem naar een capaciteit van een miljoen transacties per seconde en Web3.0 compatibiliteit. 

Een andere belangrijke ontwikkeling op het platform is Djed, een nieuw geïntroduceerde stablecoin. Het project belooft door zijn algoritmische ontwerp marktstabiliteit te bieden. De stablecoin is, net zoals de meeste van z’n concurrenten, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en wordt ondersteund door Cardano's eigen ADA token. Djed heeft al meer dan 27 miljoen ADA tokens, wat met de huidige markt een waarde van ongeveer $6,5 miljoen vertegenwoordigt, aangetrokken binnen een dag na de lancering. De zogenaamde overcollateralized structuur is ontworpen om stabiliteit te garanderen, zelfs tijdens momenten dat de markt volatiel is. Dit moet incidenten zoals de ineenstorting van terraUSD voorkomen.

Verwachtingen Cardano (ADA) koers

De ontwikkelingen op het Cardano netwerk maken het langetermijnperspectief erg sterk voor het project. Hoewel we op de korte termijn nog een verdere daling van de Cardano koers kunnen verwachten bieden de ontwikkelingen perspectief voor lange termijn investeerders.