Stablecoin volume op Cardano netwerk groeit door

Cardano munt

De populaire stablecoin DJED op het Cardano (ADA) netwerk ondervond een flinke toename in gebruik in de afgelopen dagen. Beleggers hopen dat het stablecoin gebruik een indicatie is van verdere groei van het netwerk en een mogelijke ADA prijsstijging. De munt ervaart sinds de aantijgingen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een moeilijke tijd. Zo daalde de Cardano koers van $0,38 tot ongeveer $0,25, een daling van ruim 35%, in slechts enkele dagen. 

 

Op Twitter deelde gebruiker Adaverse News een positieve update over de toename in volume van stablecoins op het populaire altcoin netwerk. Zo is het dagelijkse handelsvolume van de stablecoin toegenomen tot ruim 163.000 ADA. Stable Coins zijn cryptocurrency munten die over het algemeen gekoppeld zijn aan een fiat valuta zoals de euro of de dollar. Deze munten zijn populair omdat ze stabiliteit bieden, hierdoor kunnen investeerders en traders makkelijker trades uitvoeren. Daarnaast worden stablecoins gebruikt om liquiditeits paren te faciliteren op bijvoorbeeld Decentralized Finance (DeFi) protocollen. Stablecoins kunnen dus erg belangrijk zijn voor een netwerk en zijn een indicatie dat er adoptie en groei plaatsvindt. 

tweet van Adverse News 

Adoptie van DJED indicatie van ADA koersstijging?

Hoewel de toename in stablecoin handelsvolume een positief teken is voor het Cardano netwerk zien we in de afgelopen dagen een daling van de koers. In de afgelopen 24 uur daalde de munt zelfs met 1,7% tot een huidige prijs van ongeveer $0,30. Als de adoptie van de stabiele munten verder toeneemt, hopen beleggers dat de ADA koers op termijn zal stijgen. Meer gebruik in stablecoins betekent dat er meer transacties op het netwerk plaatsvinden en dat DeFi protocollen populairder raken. Deze groei betekent dat er meer vraag is naar de onderliggende ADA munt wat kan zorgen voor een stijging van de koers

Stablecoins bestaan pas recent op het Cardano netwerk

De stabiele fiat munten bestaan pas recent op het Cardano netwerk. In januari van dit jaar werd de eerste stablecoin, DJED, gelanceerd op het populaire altcoin netwerk. De lancering was een belangrijke mijlpaal voor Cardano, omdat het de munt een stap dichterbij zet tot het worden van een volwassen netwerk. Andere projecten zoals Ethereum (ETH) gebruiken al jaren stablecoins die ondertussen een handelsvolume hebben van miljarden dollars per dag. In vergelijking tot Ethereum is het Cardano netwerk nog zeer klein, maar met sterke groei kan er in de toekomst veel veranderen.