Cardano oprichter positief over toekomst Cardano na sterke DeFi groei

Cardano 

De sterke on-chain adoptie is ook de oprichter van het Cardano (ADA) netwerk, Charles Hoskinson, niet onopgemerkt gebleven. Zo deelde Hoskinson op Twitter een bericht waarin de populaire munt wordt vergeleken met verschillende cryptocurrency projecten. Hierin valt direct op dat Cardano harder groeit dan concurrerende projecten. 

 

 

Hoskinson laat op Twitter duidelijk zijn mening horen. Zo geeft de oprichter aan dat de blockchain industrie zich momenteel in lastig vaarwater bevindt. waarschijnlijk refereert Hoskinson naar de grote druk die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op de crypto industrie in de Verenigde Staten legt. Zo viel de autoriteit de grote exchange Binance US aan en werden verschillende munten, waaronder Cardano, door de overheidsinstelling als effect beschouwd. Als gevolg van de aantijgingen daalde de ADA koers flink, desondanks zien we sterke adoptie op het netwerk door gebruikers, zo geeft ook Hoskinson aan. 

 

Tweet van Cardano oprichter Charles Hoskins 

 

Cardano (ADA) groeit harder dan concurrentie

Ondanks het lastige vaarwater ervaart het netwerk sterke groei, met name op Decentralized Finance (DeFi) protocollen. Zo is uit het twitter bericht van de oprichter te zien hoe DeFi in de afgelopen 6 maanden is gegroeid met 148%, dit is een stuk meer dan concurrerende projecten. Sommige projecten zien ook een groei, zoals Solana (SOL) en Polygon (MATIC), maar opvallend genoeg zijn er ook projecten die juist een daling in DeFi adoptie ervaren. Opvallend is dat grote munten zoals Binance Smart Chain (BNB) en Ethereum (ETH) juist een daling ervaren met respectievelijk -29% en -25%. Met het twitter bericht probeert de Cardano oprichter duidelijk te laten zien dat het netwerk veerkrachtig is en te midden deze moeilijk tijd in de crypto markt stug blijft doorgroeien. 

Cardano (ADA) koers nog steeds aan het worstelen

Het blijft ondertussen een herkenbaar thema in de markt, de prijs worsteling van altcoins. Sinds de aantijgingen van de SEC, staan veel munten onder druk, zo ook Cardano. De ontwikkeling van de ADA koers laat, ondanks de groei die we on-chain zien, te wensen over. De afgelopen week daalde de munt met 9,4% tot een huidige waarde van ongeveer $0,27. Het laat zien dat het sentiment in de markt momenteel erg bearish is. Vanuit een gebruikersperspectief blijven gebruikers Cardano verkiezen boven concurrerende projecten, op termijn is het waarschijnlijk dat deze adoptie terug te zien zal zijn in de ADA koers