Cardano (ADA) wordt door de SEC gezien als security

SEC 

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is de laatste dagen flink in opspraak gekomen. Naast het feit dat de Amerikaanse overheidsinstelling Binance US beschuldigt van frauduleuze zaken wordt onder andere ook Cardano (ADA) genoemd als een mogelijke security. Dit zou betekenen dat het blockchain project een vergelijkbaar traject kan ingaan van wat we kennen bij XRP. Wat betekent dit voor de ADA koers?

 

De aantijgingen van de SEC komen als een schok in de crypto community. Beleggers vrezen voor een lang proces dat we kennen bij de rechtszaak met het blockchain bedrijf Ripple. De aanhoudende zaak zorgt voor veel volatiliteit omtrent de koers van XRP, wat investeerders extra risico geeft. Het is daarom niet gek dat de cardano koers in de afgelopen 7 dagen met bijna 10% is gedaald tot een huidige waarde van $0,326 (bron; CoinGecko), waar het 7 dagen geleden nog boven de $0,38 kwam. Ook de rest van de crypto markt kende rode dagen. Andere munten die ook flink in prijs zijn gedaald zijn Binance Coin (BNB), Solana (SOL) en Polygon (MATIC). Stuk voor stuk populaire munten op de markt. De negatieve berichten komen als een klap voor investeerders die een sterke groei van het netwerk zagen. Zo groeit het aantal transacties op het netwerk flink in het huidige jaar en begint Decentralized Finance (DeFi) op de Cardano blockchain ook sterk te groeien.      

Oprichter Cardano (ADA) netwerk reageert op aantijgingen SEC

De oprichter van het Cardano netwerk en de voorzitter van achterliggende organisatie (IOHK), Charles Hoskinson, gaf al snel zijn weerwoord tegen de aantijgingen van de SEC. Zo geeft Hoskinson aan dat de beschuldigingen niks nieuws zijn in de crypto industrie en dat het een trucje uit de oude doos is. Zo geeft hij op zijn persoonlijke Twitter kanaal aan dat er geen reden is tot paniek. 

Tweet Charles Hoskinson 

Desondanks blijven investeerders nerveus en is het in het geheel niet gek dat de cardano koers flink is gedaald. Wat beleggers kunnen verwachten qua koersontwikkeling is lastig te zeggen, de SEC heeft nu de aanval ingezet op verschillende cryptocurrency projecten en de grote exchanges Binance US en Coinbase. Dat betekent waarschijnlijk dat we nog meer negatieve berichtgeving kunnen verwachten die mogelijk een deuk kunnen brengen in het vertrouwen van investeerders en daarmee in de crypto koersen.