DeFi-transacties van Cardano (ADA) stijgen dankzij Mêmecoins

ADA munt 

De crypto markt heeft de afgelopen tijd een kleine correctie meegemaakt. De Bitcoin (BTC) koers bevondt zich halverwege april nog op $31.000. Op het moment van schrijven is de koers gedaald naar rond de $27.500, een procentuele daling van ongeveer 10%. Ondanks een kleine correctie van de markt ondervinden de toepassingen van Cardano (ADA) voor decentralized finance (DeFi) een aanzienlijke stijging van het aantal transacties. Volgens dApps On Cardano, het Twitter platform dat Cardano's dApps volgt, zijn transacties op Cardano's DeFi-apps omhooggeschoten van 160.000 transacties naar 250.000 per blok, wat een aanzienlijke stijging markeert.

De plotselinge toename van activiteit wordt toegeschreven aan de hype rond twee nieuwe même-cryptocurrencies genaamd Snek en Pepeblue, die een ware rage waren op het Cardano-netwerk. Volgens dApps On Cardano hebben de DeFi exchanges Sundaeswap, Minswap, MuesliSwap, Wingriders en Liqwid Finance de afgelopen weken een aanzienlijke toename in activiteit gemeld.

De hype rond mêmecoins op het Cardano netwerk loopt synchroon met een bredere interesse voor mêmecoins in de algehele cryptomarkt. Met name Pepecoin (PEPE) heeft veel stof doen opwaaien vanwege zijn forse koersstijging in korte tijd. Gezien het feit dat vroege investeerders veel winsten hebben geboekt, hopen investeerders op andere crypto projecten ook succes te behalen.

Heeft dit gevolgen voor de Cardano koers?

Ondanks de toename van DeFi-activiteit is de prijs van Cardano's ADA-token de afgelopen weken gedaald. Op het moment van schrijven staat de ADA koers op $0,36, een daling van meer dan 2,75% in de afgelopen 24 uur en een daling van meer dan 7% in de afgelopen zeven dagen.

Cardano koers grafiek 

De daling van de Cardano koers is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder andere netwerk-gerelateerde ontwikkelingen, de algemene sfeer in de crypto-industrie en het bredere macro-economische landschap. Daarom hoeft de Cardano koers niet noodzakelijkerwijs een weerspiegeling te zijn van de toename van de DeFi-activiteit op het netwerk. 

Door ontwikkelen

Cardano blijft ondertussen door ontwikkelen aan zijn netwerk. De DeFi- en NFT-platforms winnen aan belangstelling, terwijl het werken aan schaal oplossingen zoals Hydra het lange termijn potentieel van het crypto project verder versterkt. Hydra is Cardano's second layer oplossing en belooft aanzienlijke verbeteringen in schaalbaarheid, zoals een hogere transactiesnelheid en minimale transactiekosten. Daarnaast zal Cardano's focus op duurzaamheid en energie-efficiëntie in de toekomst waarschijnlijk alleen maar meer investeerders aantrekken. Naarmate de bezorgdheid over de milieu-impact van cryptocurrency-mining toeneemt, biedt ADA's proof-of-stake (PoS) consensus mechanisme een milieuvriendelijker alternatief voor energie-intensieve proof-of-work (PoW) cryptocurrencies zoals Bitcoin.

Zoals altijd is het vermeldenswaardig dat markttrends onvoorspelbaar kunnen zijn en dat bullish signalen zich niet noodzakelijkerwijs vertalen in onmiddellijke koerswinsten. Het suggereert echter wel dat de fundamenten van Cardano sterk zijn en dat beleggers optimistisch blijven over de vooruitzichten van het project. Dit heeft over het algemeen positieve gevolgen voor de lange termijn prijsontwikkelingen.