Cardano gaat belangrijke samenwerking aan in de Gaming Industrie

Cardano munt in grijper van game 

De gaming industrie is al een aantal jaar haar weg aan het vinden in de blockchain industrie. Nu mag ook Cardano (ADA) verdere stappen zetten in deze markt. Zo is het blockchain netwerk een nieuwe samenwerking aangegaan met een NFT ontwikkelaar om gaming op het Cardano netwerk te realiseren. 

Via Twitter kondigde de Sebastien Guillemot, CTO en co-founder van Paima Studios, aan dat het bedrijf waarvoor Guillemot werkt een samenwerking aangaat met DEADPXLZ om een gaming protocol te ontwikkelen op het Cardano netwerk. Paima studios is de ontwikkelaar achter Paima Engine wat een gaming engine is die het mogelijk maakt voor ontwikkelaars om relatief eenvoudig Web3 games en apps te bouwen die gebruik maken van state of the art technologie zoals integratie met layer 2 protocollen om de transactiekosten in (onder andere) blockchain games laag te houden en hoge snelheid te garanderen. Zo worden er momenteel al meerder games en NFT’s op de engine gebouwd zoals Jungle Wars, WotJ: Tower Defense en Stateful NFT Auto Battler. 

Tweet 

https://twitter.com/PaimaStudios/status/1651615323391680514

Zoals de Twitter account van Paima Studios aangeeft op twitter, zal DEADPXLZ de eerste grote NFT collectie worden die gebruik zal maken van de Paima Engine. DEADPXLZ is de eerste interactieve NFT collectie op het Cardano netwerk. Hoe de game er precies uit gaat zien die beide partijen samen gaan ontwikkelen is niet duidelijk. Momenteel is er nog weinig bekend gemaakt over de inhoud van het spel en wanneer het speelbaar wordt. Wel laat het zien dat het Cardano netwerk blijft groeien en dat er geïnnoveerd wordt. 

Andere blockchain games op het Cardano netwerk

Naast het blockchain spel van DEADPXLZ zijn er ook andere games die in ontwikkeling zijn op het blockchain netwerk van Cardano. Op Cardanocube.io kun je verschillende projecten volgen die momenteel in ontwikkeling zijn, zo zijn er tientallen spellen in ontwikkeling op Cardano. Een voorbeeld is het spel Mocossi Planet waarbij spelers huisdieren kunnen verzamelen en deze kunnen verzorgen en handelen. Een ander voorbeeld is Adania, een kaartspel dat het mogelijk maakt om in kaarten te handelen en wedstrijden te spelen tegen andere spelers. De ontwikkelactiviteit op Cardano is hoog en laat zien dat het netwerk grote stappen aan het zetten is om verder te groeien en meer gebruikers binnen te halen. Dit versterkt de competitiviteit van het netwerk ten opzichte van andere netwerk die ook in de blockchain gaming industrie stappen.