Cardano oprichter doet een gewaagde voorspelling voor ADA

Charles Hoskinson 

De oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, voorspelt een grote toekomst voor het populaire smart contract platform. Hoskinson deelde onlangs zijn gedurfde visie op het bekende videoplatform Youtube met zijn 320.000 abonnees in een video-update met de titel “De vijf pijlers van de 21e eeuw”'.

Hoskinson is een populair figuur in de crypto industrie en heeft een imposant bijbehorend curriculum. Zo is Hoskinson niet alleen oprichter van IOHK (blockchain ontwikkelingsplatform voor met name het Cardano netwerk) en het grote brein achter het Cardano netwerk, maar is hij ook een van de medeoprichters van het Ethereum (ETH) netwerk. Met deze imposante staat van dienst is het duidelijk dat Hoskinson een belangrijk intellectueel is in de industrie. Zo deelde de Cardano oprichter op zijn Youtube kanaal dat hij gelooft dat landen binnen het komende decennium het Cardano ecosysteem voor verschillende nuttige functies zouden kunnen gebruiken. Hij stelt zich een toekomst voor waarin de technologie kan worden gebruikt om een ​​hele staat te besturen. Duidelijk een gedurfde uitspraak, maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

Natiestaat besturen

In de toekomst zou Cardano kunnen worden gebruikt voor nationale identiteit systemen, betalingssystemen en zelfs digitale valuta's van centrale banken die gebruikers beschermen. In de praktijk komt dit erop neer dat inwoners hun paspoort informatie bijvoorbeeld op de blockchain hebben staan en dat iedereen z’n betalingen ook via het Cardano netwerk zou kunnen uitvoeren. Het is een ambitieuze visie die aanzienlijke implicaties kan hebben voor de toekomst van financiële technologie. Echter liggen er nog steeds veel risico’s op de loer. Er is namelijk veel weerstand vanuit overheden en traditionele financiële instellingen. Desondanks is Hoskinson nog altijd optimistisch dat het populaire blockchain netwerk het potentieel heeft om een ​​revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we denken over nationale systemen en betaling infrastructuur. Zo verteld de oprichter in zijn Youtube video;

 

“Ik zie een weg binnen vijf tot tien jaar waarop je een natiestaat kunt besturen op technologie zoals Cardano. Ik zie dat gebeuren. Ik zie een pad waar Cardano kan worden gebruikt om een ​​nationaal identiteitssysteem met bepaalde principes te leiden. Of een betalingssysteem met principes. Of een CBDC [central bank digital currency] met principes die u beschermen. Ik kan dat pad zien.“

 

Cardano blijft sterk door ontwikkelen 

Hoewel de woorden van Hoskinson investeerders enthousiast maakt over de toekomst is een dergelijk toekomstbeeld nog ver weg. Momenteel is het netwerk hard aan het werk om de laatste fase van haar ontwikkel roadmap af te ronden. Zo schreven we in een eerder artikel hoe de lancering van de Voltaire fase in zicht is en hoe die de Cardano koers naar mogelijk nieuwe hoogtes kan brengen.