Nieuwe Cardano betaalkaart CardaPay aangekondigt op Twitter

Hand met Cardano munt met bankbiljetten op achtergrond 

Een opvallende aankondiging werd gedaan de afgelopen week op Twitter. Hoewel de aankondiging nog weinig tractie lijkt te hebben en er weinig nieuws bekend is belooft deze nieuwe ontwikkeling zeker potentie te hebben. Met deze nieuwe toepassing voor het Cardano (ADA) netwerk kan het populaire blockchain project een stap dichterbij zetten naar een alledaags bruikbaar financieel middel. 

 

Twittergebruiker CardaPay, kondigde op 21 Maart aan een grote aankondiging te doen met als toevoeging een mysterieuze afbeelding. Momenteel is er meer informatie vrijgegeven van het twitteraccount, waarin inzicht wordt gegeven dat het gaat om de ontwikkeling van een debetkaart waarmee met ADA tokens betaald kan worden in mogelijk verschillende winkels. Hoewel er weinig informatie bekend is, is er wel een voorlopig design vrijgegeven van de betaalkaart, zie Figuur 1. 

CardaPay betaalkaart 

Figuur 1: Eerste afbeelding van CardaPay voor het Cardano netwerk (bron; Twitter)

Eterni 

Opvallend is dat de twitter account pas in maart 2023 is opgericht en er verder (nog) geen website beschikbaar is van het project, zo geven de ontwikkelaars aan op hun twitteraccount dat de website binnenkort gelanceerd zal worden. Op 24 maart deelde de ontwikkelaar CardaPay nieuwe informatie, in de volgende tweet:

 

https://twitter.com/CardaPay/status/1639191804611555329

 

Hoewel het filmpje slechts 21 seconden duurt kunnen we toch wat nieuwe informatie ontleden. Zo belooft CardaPay in het filmpje dat de kaart opgeladen kan worden en vervolgens gebruikt kan worden voor online shopping of om cash te pinnen bij een automaat. Of hiervoor alleen ADA tokens gebruikt kunnen worden of ook andere smart contract project op het Cardano netwerk is nog niet duidelijk. Wat opvalt is het logo van Eternl, wat suggereert dat de kaart middels de multi platform light wallet van Eternl werkt. Zo vermoeden wij dat de Eternl light wallet gebruikt kan worden om de balans van je kaart te zien, transacties te volgen en bijvoorbeeld extra Cardano op de rekening van de kaart kan storten. Uiteraard is dit nog niet bevestigd en hebben we nog geen werkend product gezien, daarbij blijft het nog steeds onzeker of CardaPay daadwerkelijk een succesvol en betrouwbaar product gaat leveren.

Andere blockchains hebben al crypto debit kaarten

Hoewel een exclusieve Cardano debetkaart nieuw is voor het Cardano netwerk geldt dat niet voor andere blockchains zoals Bitcoin (BTC). Bitcoin heeft zelfs meerdere bitcoin debetkaarten als optie, populaire debetkaarten zijn de kaarten van de grote crypto exchanges Coinbase en Binance. Crypto.com heeft zelfs een debetkaart die meerdere cryptocurrencies accepteert voor betalingen.