Cardano een van meest ontwikkelende netwerken

Cardano munt met digitale vertakkingen 

Het populaire blockchain netwerk Cardano (ADA) blijft zich sterk door ontwikkelen. Zo blijkt uit nieuwe cijfers van deze maand die de dagelijkse ontwikkelactiviteit laten zien. Het geeft investeerders vertrouwen in de toekomst van Cardano en het uitrollen van zijn roadmap in het komende jaar. 

Sterke ontwikkelingsactiviteit op een netwerk is belangrijk, met name in een bearmarkt. In een concurrerende omgeving zoals de cryptomarkt is het belangrijk voor blockchain netwerken om de concurrentie vooruit te blijven door te innoveren. Een bruikbare manier om inzicht te krijgen in de ontwikkelingsactiviteit is door de activiteit op GitHub te analyseren. GitHub is een omgeving waar ontwikkelaars centraal publieke code kunnen beheren aan aanpassingen (in de vorm van commits) kunnen indienen die aan de hand van community stemrondes geïntegreerd kunnen worden aan de originele code. Hoe meer commits worden ingevoerd des te meer dit een teken is van een actieve en innoverend blockchain netwerk. Uit het Twitter bericht van Cardano Daily wordt duidelijk dat het blockchain netwerk momenteel het 2de meest ontwikkelde netwerk is op GitHub, vlak achter het grote blockchain project Polkadot, met 681 dagelijkse commits. 

 

ontwikkelactiviteit Cardano 

Afronding van Voltaire

De sterke ontwikkelingsactiviteit valt in lijn met de ambitieuze roadmap van het netwerk. In een eerder artikel schreven we over de opkomst van de (voorlopig) laatste ontwikkelfase in de Cardano roadmap. Met deze laatste fase zal het netwerk daadwerkelijk decentraal worden en zal de community het netwerk volledig overnemen. Zo kan de community zelf stemmen welke ontwikkelingen gefund zullen worden en welke aanpassingen worden doorgevoerd in het netwerk. Hiermee verwachten gebruikers dat de community een sterke boost kan geven aan de ontwikkeling en dus innovatie van het netwerk. Momenteel heeft Voltaire nog geen officiële afrondingsdatum, desondanks stemt de ontwikkelingsactiviteit op het netwerk ons hoopvol dat de ontwikkeling van de laatste fase voorspoedig zal verlopen. 

Whale activiteit op Cardano neemt toe 

Naast de sterke ontwikkelingsactiviteit zien we ook dat whales steeds actiever worden op het netwerk. Het geeft de suggestie dat het grote geld langzaam het netwerk weer instroomt. Op Twitter deelde gebruiker Ali het transactievolume van transacties groter dan $100.000. In de afgelopen 3 maanden is het transactievolume van deze whales meer dan verdubbeld. Toestroom van het grote geld kan een positieve impact hebben op de koers van cardano. Deze toestroom is opvallend, met name m.b.t. de huidige onzekerheid in de macro-economische markt. 

 

 activiteit Cardano whales