Zorgen omtrent Cardano vanwege koersverlies van 22%

Cardano munt met neergaande grafiek 

De Cardano (ADA) koers is in de afgelopen weken met 22% gedaald, eindigend op een marktkapitalisatie van $10,6 miljard en een token prijs van $0,30. Hoewel de algehele cryptomarkt een correctie lijkt te ondervinden is het project van Charles Hoskinson met deze cijfers alsnog één van de slechts presterende crypto’s op de markt.

Onderstaand figuur laat het prijsverloop zien van Cardano in de afgelopen twee weken. Het is opvallend om te zien dat de prijsdaling zich in deze periode in een relatief constante dalende lijn begeeft. Dit is tekenend voor de middellange termijn investeerders die na een rally in januari en februari hun winsten pakken.

 

Cardano koers grafiek 

Figuur 1: 2-wekelijkse prijsgrafiek Cardano (bron: CoinGecko)

In augustus 2021 piekte Cardano nog op $3,16. Het bereikte bereikte een laagterecord van $0,239 in december 2022. Sinds het begin van het jaar heeft Cardano zich uit dit dal weten te vechten, maar, lijkt het weerstand te ondervinden omtrent de $0,40.

Beschuldigingen richting Charles Hoskinson

Een recent internet geschil dat is uitgebroken tussen Cardano-ontwikkelaar Charles Hoskinson en een Reddit-gebruiker met de gebruikersnaam Demesisx is mogelijk een van de triggers geweest voor de ineenstorting van de prijs van Cardano. In een open brief beschuldigde de Reddit-gebruiker Hoskinson ervan nauwe banden te hebben met alt-right figuren zoals miljardair Elon Musk en Jordan Peterson. Hoskinson reageerde fel terug. Het debat escaleerde tot een enorm geschil en heeft mogelijk gezorgd voor negatieve publiciteit, wat de waarde van het token negatief zou hebben kunnen beïnvloed.