Cardano's blokgrootte breidt uit met 12,5% en eToro blokkeert toegang tot ADA voor Amerikaanse gebruikers

upgrade van de Cardano blockchain 

Cardano heeft aangekondigd dat het de blokgrootte van het platform met 12,5 procent zal uitbreiden. Dit komt enkele weken na de introductie van slimme contractfunctionaliteiten op het platform, waardoor het gebruik ervan toeneemt. Volgens een blogpost van John Wood, de directeur van Cardano Architecture, zal het vergroten van de blokgrootte het verkeer op het platform helpen verminderen.

De toename van 12,5 procent in blokgrootte betekent een toevoeging van 8 kilobytes (KB's). Als zodanig staat Cardano's nieuwe blokgrootte nu op 72 KB. Een grotere blokgrootte kan meer transacties bevatten en daarmee wordt de transactieverwerkingssnelheid van het netwerk verhoogt.

In het afgelopen jaar is Cardano's 24-uurs transactieverwerkingssnelheid toegenomen van ongeveer 10.000 naar 200.000 transacties. Momenteel heeft het netwerk een gemiddelde snelheid van 250 transacties per seconde. De toename van de blokgrootte kan worden beïnvloed door de anticipatie van het netwerk op meer gedecentraliseerde applicaties of Dapps.

Volgens Wood is “een stijging van 12,5% fors, maar niet te groot. Het laat ruimte voor verdere uitbreiding en stelt stake pool operators (SPO's) in staat zich aan te passen aan de toegenomen vraag.”

De executive voegde toe dat de uitbreiding van de blokgrootte niet de laatste zal zijn. In de toekomst zal het platform getuige zijn van "langzame en gestage" veranderingen in de grootte van de blokken.

Plutus-scriptgeheugen krijgt ook een boost van 12,5%

Aangezien een groter blok meer tijd nodig heeft om door het netwerk te bewegen, moet het vergroten van het blok ook in overeenstemming zijn met Cardano's Ouroboros-regels. Een nieuw geslagen blok mag bijvoorbeeld maximaal vijf seconden nodig hebben om zich te verspreiden "over knooppunten op het netwerk die 95% van de ADA vertegenwoordigen die is gestaked".

Afgezien van de blokgrootte kreeg het Plutus-scriptgeheugen een vergelijkbare boost van 12,5 procent. Door het geheugen uit te breiden, kunnen Dapp-ontwikkelaars meer geavanceerde scripts maken.

Het stelt bestaande applicaties ook in staat om "meer gegevensitems te verwerken, gelijktijdigheid te vergroten of anderszins hun mogelijkheden uit te breiden." Een stijging van 12,5 procent brengt de geheugeneenheden van het Plutus-script per transactie op 11.250.000.

Echter, net zoals het vergroten van de blokgrootte, zal de geheugenuitbreiding geleidelijk gebeuren om ervoor te zorgen dat alle netwerkdeelnemers de wijzigingen soepel kunnen verwerken.

eToro schrapt ADA van z’n platform vanwege een "Evolving Regulatory Environment"

Terwijl Cardano geheugengroottes voor blok- en Plutus-scripts toevoegt, verwijdert eToro Cardano's native asset, ADA, van zijn platform.

In een blogpost noemde de exchange regelgeving als belangrijkste reden voor het schrappen van ADA. Een andere cryptovaluta die hetzelfde lot zal ondergaan, is Tron (TRX). De verwijdering is echter alleen van invloed op de gebruikers van de exchange in de Verenigde Staten.

Het blokkeren van de toegang door eToro tot ADA en TRX zal in fasen gebeuren. In de eerste fase zal de exchange de functie verwijderen waardoor Amerikaanse gebruikers nieuwe posities kunnen creëren met betrekking tot de twee cryptocurrencies. De beurs zal niet automatisch reeds actieve posities sluiten.

Vervolgens beperkt het crypto-handelsplatform de toegang tot stakingsopties waarbij een van de twee virtuele valuta's betrokken is. Amerikaanse gebruikers die deze activa al staken, zullen medio januari volgend jaar hun laatste uitbetalingen ontvangen.

Volgens eToro zijn "deze veranderingen het gevolg van bedrijfsgerelateerde overwegingen in de veranderende regelgeving." Ondanks het verwijderen van de toegang tot ADA en TRX, zullen Amerikaanse gebruikers de crypto's nog steeds op het platform kunnen opslaan.

Voor degenen die alle of een van de twee virtuele activa in hun Smart Portfolio's hebben, zal eToro ze in actieve posities veranderen en gebruikers laten beslissen of ze ze willen sluiten of actief laten.

Voor degenen die "iemand kopiëren die" ADA of TRX bezit, zullen gekopieerde holdings worden onderworpen aan de acties die worden ondernomen door de persoon wiens portfolio ze kopiëren.

“Chill Out,” Charles Hoskinson kalmeert paniekverkopers

Het nieuws over de verwijdering van ADA van eToro komt op een moment dat de Cardano koers te lijden heeft onder een bearish momentum. Sinds het noteren van een ATH (all-time high) van $ 3 in september, heeft de crypto moeite gehad om deze winsten vast te houden, waarbij de beren erin slaagden de prijs onder de $ 2 te brengen.

Onlangs merkte Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, op dat ADA-investeerders meer geïnteresseerd moeten zijn in technologie dan in de koers. Hij voegde eraan toe dat het erg vroeg is om zich zorgen te maken over de ADA koers.

Volgens Hoskinson moeten degenen die hun ADA verkopen uit angst "rustig aan doen", aangezien het normaal is dat beleggers een deel van hun activa verkopen wanneer het winstgevend is. Dit is de tweede keer in iets meer dan een week dat de oprichter van Cardano paniekverkopers probeert te kalmeren.

Op 13 november zei hij dat het Cardano-project meer gericht is op het brengen van de voordelen van blockchain voor de mensheid dan op geldelijke waarde.