Cardano (ADA) passeert BNB en wordt de op twee na grootste cryptovaluta

Cardano 

Cardano (ADA) heeft een nieuw record bereikt van $ 2,62 en de marktkapitalisatie van ADA is gestegen tot boven die van Binance Coin (BNB). Op het moment van schrijven bedroeg de marktkapitalisatie van ADA meer dan $ 83 miljard, terwijl die van BNB minder dan $ 76,5 miljard bedroeg, volgens CoinMarketCap.

 

Op een wekelijkse basis vergeleken, is de native munt van Cardano met meer dan 17 procent gestegen, terwijl de native token van Binance de afgelopen zeven dagen iets meer dan 12 procent is gestegen.

De stijging van de ADA koers komt na weken van lage prijzen, toen het van eigenaar veranderde voor minder dan $ 1. Van 21 juli tot nu toe is de munt 150 procent gestegen.

Interessant is dat de munt dit jaar tot nu toe met 1.300 procent is gestegen. Het werd gevolgd door BNB met 1.030 procent, Ethereum (ETH) met 330 procent en Bitcoin met 59 procent.

Momenteel wordt de crypto verhandeld op $2,62. Analisten hebben de stijging toegeschreven aan een hoog en consistent kopers-volume. De koerswinst lijkt een voorspelling van een prijsdaling door sommigen in de crypto-sector te hebben genegeerd.

Waarom ADA niet met 90% daalde zoals voorspeld?

Peter Brandt, een doorgewinterde handelaar en technisch analist, had bijvoorbeeld opgemerkt dat de prijs van ADA waarschijnlijk met 60 tot 90 procent zou dalen. Brandt baseerde zijn argument op indicaties uit het bearish kop en schouders patroon die hij in de ADA grafiek zag.

 

Een andere scepticus was Mike Novogratz. Nadat ADA de meest waardevolle crypto werd na BTC en ETH, tweette Novogratz dat de opkomst een verrassing was, aangezien hij had gesproken met “twintig van de slimste mensen […] in de sector, en geen van hen zag Cardano grip hebben op” softwareontwikkelaars

De bullish fundamentals werkten echter in het voordeel van Cardano en hielpen het om de denkbeeldige beren met succes te bestrijden. De ADA-rally volgde op een vergelijkbare positieve sfeer in de gehele cryptocurrency-sector als toen Ethereum een ​​nieuwe upgrade aankondigde.

De stijging wordt vermoedelijk beïnvloed door de anticipatie van investeerders op Cardano's Alonzo-upgrade. Volgens Cardano zal de upgrade smart contract kwaliteiten introduceren. Critici hebben erop gewezen dat het ontbreken van dergelijke functionaliteit in de blockchain de grootste tekortkoming is.

In een tweet op 17 augustus zei Input Output Hong Kong (IOHK) dat het Cardano-team "op schema ligt om de geprojecteerde HF-data voor zowel testnet als mainnet Alonzo-upgrade te halen."

Met slimme contracten streeft Cardano ernaar om aanwezig te zijn in de gedecentraliseerde applicatieruimte. Dit omvat het gedecentraliseerde financiële (DeFi) ecosysteem dat gedistribueerde handel, uitlenen en lenen mogelijk maakt.

Cardano werkt samen met het Ethiopische ministerie van Onderwijs

Ondanks de stijging geeft de RSI (relative strength index) van de cryptocurrency een overwaarderingssignaal aan.

Aangezien ADA de op twee na grootste cryptocurrency wordt, is de Cardano-blockchain van plan te bieden op het bouwen van een nationaal identificatiesysteem in Ethiopië. De ontwikkelingen werden aangekondigd door de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson.

Cardano heeft een bijzondere band met Ethiopië. Het heeft bijvoorbeeld het ministerie van Onderwijs van het Oost-Afrikaanse land geholpen bij het bouwen van een door blockchain aangedreven systeem dat is gericht op de inloggegevens van studenten.

In een tweet merkte de onderwijsminister in Ethiopië, Getahum Mekuria, op dat het Oost-Afrikaanse land "de pionier is in het toepassen van blockchain-technologie voor de prestatieanalyse van middelbare scholieren". Hij voegde eraan toe dat het project "samen met Cardano wordt uitgevoerd".

De eerste inzet van vijf miljoen gebruikers zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar actief zijn. Volgens IOHK is het project ontworpen om beheerders in staat te stellen veilige dossiers te creëren van studenten in meer dan 3.000 scholen in het hele land.

Als zodanig zullen meer dan 700.000 docenten  van de gegevens gebruik kunnen maken. Een van de functionaliteiten van het project is om digitale verificatie van cijfers mogelijk te maken.

Cardano krijgt te maken met 110 miljoen mensen

Het stelt onderwijsautoriteiten ook in staat om op afstand toegang te krijgen tot schoolprestaties. ID's van leerlingen op de blockchain worden gekoppeld aan LMS (Learning Management Systems), dat vervolgens zal worden gekoppeld aan algoritmen voor machine learning om beslissingen over financiering, beleid, curriculum en collegegeld te informeren.

De oprichter van Cardano merkte op dat het project al ongeveer een "miljoen mensen aan boord heeft". Hij voegde eraan toe dat de lancering naar verwachting voor oktober een feit zal zijn.

Over het nationale ID-systeem onthulde Hoskinson dat ze van plan zijn "onder andere te concurreren voor het hele nationale ID-systeem, dat ongeveer 110 miljoen mensen omvat."