Morningstar strateeg verwacht dat Cardano mainstream cryptovaluta zal worden

Cardano, Bitcoin en Ethereum 

Amy Arnott, een portfoliostrateeg voor de Amerikaanse financiële dienstverlener Morningstar, zegt dat Cardano naast Bitcoin en Ether een mainstream cryptocurrency zou kunnen worden.  Samen zouden ze de "grote drie" van mainstream cryptovaluta kunnen vormen.

Amy Arnott

De in cryptocurrency gespecialiseerde portfoliostrateeg bij Morningstar, deelde vorige week haar visie op cryptoregulering, ether en cardano in een interview met The Insider.

Aangezien veel cryptocurrencies geen cash genereren in de vorm van rente of dividend, zei Arnott dat het moeilijk is om een ​​geschikte prijs voor hen te bepalen. Ze legde echter uit dat ether tot op zekere hoogte een ingebouwde prijs heeft omdat het wordt gebruikt om gedecentraliseerde financiële (defi) transacties aan te sturen en non-fungible tokens (NFT's) te ondersteunen. Ze legde dat als volgt uit:

“Het feit dat ether als een hulpprogramma wordt gebruikt, zou een soort bodemprijs moeten bieden, maar ik weet niet zeker wat die zou moeten zijn. Veel mensen praten over een netwerkeffect waarbij deze valuta waardevoller worden naarmate ze meer worden gebruikt en er meer onderlinge afhankelijkheden en verbindingen zijn.”

Grote drie 

Arnott is ook van mening dat Cardano (ADA) een veelbelovende cryptocurrency is die Bitcoin en Ether zou kunnen verenigen om een ​​"grote drie" van reguliere cryptocurrencies te vormen. Ze legde uit:

“Cardano is vergelijkbaar met ethereum omdat het een protocol is met veel potentiële technische toepassingen. Er is veel enthousiasme over cardano, en ook over verschillende stablecoins.”

De Morningstar-strateeg deelde ook haar mening over de institutionele adoptie van cryptocurrencies.

“Het interessante dat wat het afgelopen jaar is gebeurd, is dat institutionele beleggers veel meer bereid zijn cryptocurrencies te adopteren en ze als een investeringsmiddel te beschouwen. Naarmate die trend zich voortzet, zullen we zien dat andere cryptocurrencies meer mainstream worden.”

Crypto ETF 

Arnott merkte op dat ze heel graag een gediversifieerd crypto-indexfonds zou zien in de vorm van een exchange-traded fund (ETF). Veel grote financiële instellingen hebben inmiddel aanvragen voor ETF’s ingediend, maar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft echter nog steeds geen enkele crypto-ETF goedgekeurd. Daardoor is het "zeer moeilijk voor reguliere beleggers om blootstelling te krijgen aan cryptocurrencies."

Arnott zei hierover het volgende:

“Regelgevingsrisico is een groot probleem - dat is de drijvende factor geweest achter veel van de volatiliteit van de afgelopen maanden. Als overheden over de hele wereld crypto in het algemeen, of Bitcoin en Ether in het bijzonder, inperken, zou dat een groot minpunt zijn.”