Cardano 

In een tweet op 14 juli onthulde Input Output Hong Kong (IOHK), de ontwikkelingsvleugel van Cardano blockchain, dat Alonzo White was geactiveerd. In een aankondiging zeiden de ontwikkelaars ook dat ze nieuwe leden aan boord hadden gehaald om een ​​impuls te geven aan hun missie om het favoriete smart-contractplatform te worden.

Toevallig, 48 uur later, ontving Spores, een project dat gebruikmaakt van de kracht van het Cardano-netwerk, 2,3 miljoen aan financiering. Volgens het project zullen de fondsen gaan naar de ontwikkeling van een marktplaats gericht op DeFi (gedecentraliseerde financiën) en NFT (non-fungible tokens).

Alonzo White bouwt voort op de vorige upgrade genaamd Alonzo Blue. Met name de huidige upgrade is gericht op het aantrekken van meer betrokkenheid en het verbeteren van de functionaliteit van slimme contracten die worden aangedreven door de Cardano-blockchain.

Op 14 juli zei IOHK dat ze "verheugd zijn om te melden" dat ze "met succes het Alonzo-testnet naar het nieuwe Alonzo White-knooppunt hebben gevorkt". Het ontwikkelingsteam van Cardano voegde eraan toe dat de gevorkte versie al verkeer ontvangt en verwerkt.

Hoewel het Alonzo Blue-testnet slimme contractfunctionaliteit bevatte, waren ze slechts beperkt toegankelijk. Nu stellen de Alonzo White ontwikkelaars, exploitanten van stake pools en validators in staat om slimme contracten te bouwen.

De huidige upgrade zal naar verwachting een maand duren voordat IOHK het laatste testnet genaamd Alonzo Purple in werking zet. Merk op dat Alonzo Purple het einde markeert van de Alonzo-ontwikkelingswerken.

Sommigen in de virtuele valutagemeenschap beschuldigden Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, er echter van het project te traag te maken en niet na te komen wat hij een jaar geleden zei.

"Wat is er met uw voorspellingen gebeurd?" bekritiseerde de cryptogemeenschap Charles Hoskinson

Op 4 juli tweette @altcoin_bets bijvoorbeeld dat “there are no asset on ADA, forget 1000’s of DApps not a single DApp on ADA, only 1-2 projects announced working on ADA, What happened to your predictions?”

De Twitter-gebruiker verwees naar de tweet van Hoskinson van 26 juli vorig jaar. Destijds zei de oprichter van Cardano: "Ik voorspel dat er tegen deze tijd volgend jaar honderden activa op Cardano zullen draaien, duizenden DApps, tonnen interessante projecten en veel uniek gebruik en nut.”

Een andere Twitter-gebruiker verdedigde Hoskinson en merkte op dat IOHK alleen "dingen" vrijgeeft na grondig testen, coderen, beoordelen en die "klaar zijn voor een stabiele release". Als zodanig is het beter om te wachten dan "een nieuw maar defect programma" te hebben.

Hoskinson is echter bij zijn voorspellingen gebleven. In een YouTube-video zei de oprichter van Cardano dat de ontwikkelingsroutekaart van de blockchain goed op schema ligt.

Bij het aankondigen van de activering van Alonzo White, onthulde IOHK nieuwe leden, waaronder de bemanning van Project Catalyst, Plutus, samen met de 'kern SPO-groep'.

Update halverwege de maand vat Alonzo White samen en introduceert Alonzo Purple

Het ontwikkelingsteam merkte op dat meer informatie over de ontwikkeling tot nu toe zal worden vrijgegeven in hun update halverwege de maand. De update werd met name op 16 juli van dit jaar op YouTube uitgebracht.

Tijdens de update hebben belangrijke leden, zoals Cardano's Head of Delivery, Nigel Hemsley, software-engineer Kevin Hammond, Community Manager, Ben O'Hanlon en Cardano's Delivery Lead, Dimitris Poulopoulos, de belangrijkste momenten in de Alonzo White-upgrade belicht en een voorproefje gegeven van de volgende upgrade die na ongeveer 28 dagen wordt verwacht.

Cardano Alonzo update 

Volgens de update zal Alonzo White onder andere Cardano Wallet en de wallet backend introduceren, de Plutus applicatie backend introduceren en GraphQL en Explorer Alonzo-ready maken.

De update ging ook in op hoe de volgende en laatste ontwikkelingsfase, Alonzo Purple, eruit zal zien. Alonzo Purple markeert het begin van het openbare netwerk en introduceert meer leden van de gemeenschap, naast andere opvallende kenmerken.

Cardano Alonzo update 

Onlangs zei Hoskinson dat het Cardano-netwerk NFT-verkopen ter waarde van meer dan 10 miljoen dollar had gefaciliteerd.

Cardano-aangedreven project haalt meer dan $ 2 miljoen op en heeft tot doel de "Alipay van de Crypto-wereld" te worden

Terwijl Alonzo White vorm begint te krijgen, haalt Spores de krantenkoppen na het inzamelen van meer dan twee miljoen dollar. Volgens de ontwikkelaars van het project biedt Cardano een perfecte blockchain vanwege de geringe negatieve impact op het milieu, gunstige transactiekosten, hoge transactiesnelheid en "trouwe" en sterk gedecentraliseerde gemeenschappen.

Enkele van de investeerders die deelnamen aan de financieringsronde zijn Focus Labs, Vivian Capital, NGC, Twin Apex en Maven Capital.

In een aankondiging merkte Spores Network op dat het zijn inspanningen wil vergroten om de pionier te worden van de full-stack NFT- en DeFi-marktplaats die op het Cardano-netwerk zal draaien.

De uitvoerend voorzitter van Spores, Duc Luu, merkte op dat het project "de Alibaba en Alipay van de cryptowereld" wil worden.

 

Grayscale 

Grayscale, een investeringsmaatschappij in cryptocurrency, heeft de lijst met activa in zijn Digital Large Cap Fund uitgebreid met Cardano (ADA). Het bedrijf merkte op dat ADA nu 4,26 procent van het fonds voor zijn rekening neemt, waarmee het de op twee na grootste holding is na Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Bitcoin neemt het leeuwendeel op 67,47 procent, terwijl ETH op een verre tweede komt met 25,39 procent.

In een verklaring zei Grayscale dat ze een "bepaald bedrag van de bestaande Fondscomponenten" moesten verkopen en de opbrengst gebruikten om ADA te kopen.

Grayscale holdings 

Bitcoin Cash (BCH) staat op de vierde plaats in het fonds met 1,03 procent, terwijl Litecoin (LTC) goed is voor 0,99 procent en op de vijfde plaats staat. Een andere laatste toevoeging aan het fonds is Chainlink (LINK), die positie zes inneemt met 0,86 procent.

Interessant is dat de opname van ADA in het Grayscale Digital Large Cap Fund een paar weken komt nadat het bedrijf de lijst met activa die het overweegt toe te voegen aan het fonds heeft herzien. De bijgewerkte lijst introduceerde 18 nieuwe activa, waardoor het totale aantal "activa in overweging" op 31 komt.

ADA favoriet onder andere topmunten

Enkele opmerkelijke projecten op de lijst zijn Uniswap (UNI), Solana (SOL), Polygon (MATIC), Sushiswap (SUSHI), Monero (XMR), Internet Computer (ICP), Polkadot (DOT) en EOS (EOS).

Het Grayscale Digital Large Cap Fund stelt beleggers in staat om te investeren in cryptocurrencies met een opmerkelijke marktkapitalisatie met behulp van "een marktkapitalisatiegewogen portefeuille". Als zodanig bespaart het beleggers de moeite van het kopen, beveiligen en opslaan van virtuele valuta.

 

Na het nieuws reageerde de Cardano koers positief, met een stijging van meer dan 4 procent in ongeveer 24 uur na de aankondiging. Op het moment van schrijven wisselde ADA van eigenaar voor $ 1,37, een 24-uurswinst van 4,82 procent, volgens CoinMarketCap.

In het afgelopen jaar heeft ADA met andere munten gestreden om de op vier na grootste cryptocurrency te worden met een marktkapitalisatie van 43 miljard US dollar. Cardano (ADA) is tot nu toe met meer dan 600 procent omhooggeschoten.

Dit jaar heeft het fonds opmerkelijke veranderingen ondergaan. In januari heeft het bijvoorbeeld Ripple (XRP) verwijderd vanwege een rechtszaak die door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten tegen Ripple Labs was aangespannen. In de zaak beweerde de Amerikaanse effectentoezichthouder dat XRP een effect is, en de makers ervan hebben het verkocht zonder groen licht te vragen van de effectenwaakhond.

Het totaal aantal voor staking gebruikte adressen van Cardano bereikt 674.000, het uitgezette bedrag bereikt $ 31 miljard

Grayscale voert driemaandelijkse portefeuilleaanpassingen uit. Met de laatste gedaan in mei, zal de volgende plaatsvinden in september van dit jaar.

Cardano probeert om de op een na grootste blockchain, Ethereum, te overtreffen door een gunstiger omgeving te creëren om slimme contracten te ontwikkelen en ermee om te gaan. Als een Proof of Stake (PoS) blockchain is Cardano op de goede weg, hoewel Ethereum snel zijn achterstand inhaalt met zijn PoS-aangedreven blockchain genaamd Ethereum 2.0 (ETH2.0).

De toevoeging van ADA aan het Grayscale Digital Large Cap Fund komt op de hielen van een nieuwe mijlpaal die een paar dagen geleden is bereikt. Tegen het einde van vorige maand bereikte het totale aantal stakingsadressen op de Cardano-blockchain een nieuw hoogtepunt van 650.000.

 

Op het moment van schrijven was het aantal stakingsadressen verder gestegen tot 674.166, volgens PoolTool, een platform dat activiteiten op de Cardano-blockchain volgt.

De stijging betekende een stijging van ruim 8 procent binnen een maand. Afgezien van het aantal stakingadressen, steeg het aantal actieve mijnpools tot 2.679. Volgens PoolTool staat het totale ingezette bedrag momenteel op 31,94 miljard dollar, wat neerkomt op 71,69 procent van de totale voorraad van 44,2 miljard dollar.

ADA op weg naar El Salvador

Terwijl Cardano de krantenkoppen blijft halen, zoekt de oprichter, Charles Hoskinson, naar manieren om het verder te brengen. Onlangs liet de directeur doorschemeren dat El Salvador ADA ook zou kunnen omarmen op dezelfde manier als het met Bitcoin deed.

In een YouTube Live-video zei Hoskinson dat zijn team momenteel samenwerkt met de relevante autoriteiten in El Salvador en dat hij ook van plan is het land in de nabije toekomst te bezoeken.

De ontwikkelingen komen op het moment dat Cardano is begonnen met het uitrollen van nieuwe functies via een hard fork genaamd Alonzo. Op 27 mei werd het Alonzo smart contract testnet gelanceerd.

De uitrol verloopt gefaseerd, waarbij elke fase wordt vertegenwoordigd door een andere kleur. De initiële en huidige fase is Alonzo Blue, gevolgd door Alonzo White en Alonzo Purple.

Cardano 

IOHK creëert blockchain-oplossingen voor Afrikaanse landen. Het eerste land dat profiteert van het platform van Cardano is Ethiopië.

Cardano neemt belangrijke stappen om ervoor te zorgen dat het ADA-netwerk optimaal wordt benut. Onlangs kondigde Cardano zijn laatste stap aan, waarbij het een blockchain-oplossing zal lanceren die het onderwijsproces in Ethiopië zal stroomlijnen.

Cardano gebruiken om het onderwijs te stimuleren

IOHK, het team achter de ontwikkeling van Cardano's netwerk, heeft zijn samenwerking met de Ethiopische regering aangekondigd. De samenwerking omvat het creëren van een blockchain-oplossing waarmee het onderwijssysteem in het land gemakkelijk kan worden gevolgd.

De minister van onderwijs in het land, Getahun Mekuria, verklaarde dat het implementeren van blockchain-technologie een geweldige stap was, aangezien het de kwaliteit van het onderwijs in het land zal verbeteren. Cardano zal een identiteitsoplossing bieden die de prestaties van meer dan 5 miljoen studenten en 750.000 docenten zal volgen.

Door de prestaties van studenten op een digitaal platform vast te leggen en te verifiëren, worden ook de gebieden geïdentificeerd waar studenten ondermaats hebben gepresteerd en worden middelen toegewezen door prioriteit te geven aan de plaatsen waar ze het meest nodig zijn.

Volgens de Ethiopische regering zal de blockchain-oplossing op een onderwijssysteem de transparantie in het onderwijssysteem vergroten. Het zal ook het sollicitatieproces verbeteren, aangezien werkgevers de onderwijskwalificaties van sollicitanten rechtstreeks op het platform kunnen verifiëren.

Het hoofd van de Afrikaanse operaties voor IOHK, John O'Connor, verklaarde echter dat het platform zich nog in de beginfase van ontwikkeling bevond. In januari 2022 is het klaar voor gebruik.

Impact op de Cardano koers

Sinds de aankondiging van de lancering van Cardano in Ethiopië en Afrika, is de waarde van ADA, het native token van het Cardano netwerk, met een aanzienlijk percentage gestegen. De marktwaarde van het token is met 4,3% gestegen, waarbij het token is gestegen van $ 1,31 tot ongeveer $ 1,37.

Diverse analisten hebben ook verklaard dat ADA stabiel wordt ondersteund. Uit de huidige marktgegevens blijkt dat ongeveer 176.000 adressen de afgelopen periode ongeveer 2,85 miljard ADA hadden gekocht. Dit werd gekocht voor een gemiddelde prijs van $ 1,21. Deze toegenomen vraag naar Cardano zal de koers van de cryptovaluta stabiliseren.

Marktvolatiliteit rond crypto in het algemeen, kan echter onverwachte prijsbewegingen veroorzaken. Als Cardano zijn gemiddelde aankoopprijs van $ 1,21 kan behouden, kunnen we optimistisch naar de toekomst kijken en verwachten dat het binnenkort zal stijgen naar de oude all-time high. De Cardano koers moet daarvoor nog wel wat hindernissen overwinnen. De hoogste ADA koers ooit was $ 1,56 op 24 april dit jaar.

 

IOST werkt samen met Moonstake om staking voor IOST-munten op Moonstake-portefeuilles mogelijk te maken. De samenwerking zal de staking-ervaring voor IOST-houders met Moonstake-portefeuilles verbeteren.

De missie van Moonstake is om het meest uitgebreide staking-netwerk in de Aziatische regio te ontwikkelen. Moonstake-portefeuilles zijn gebruiksvriendelijk en kunnen op internet of mobiel worden gebruikt. Bovendien kunnen de portefeuilles meer dan 2000 cryptocurrencies bevatten.

Een toonaangevende dienstverlener op het gebied van staking

Moonstake werd gelanceerd in augustus 2020 en is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende dienstverlener op het gebied van staking. De stakingmiddelen op het platform zijn meer dan $ 900 miljoen waard. Trouwens, Moonstake-supporters verdienen ook staking-beloningen van PoS-munten zoals Cardano, Harmony, Polkadot, Qtum, Tezos en anderen. IOST is de nieuwste toevoeging aan deze lijst. de staking-vergoeding voor Cardano bedraagt momenteel 3,9%. Niet verkeerd voor HODL-ers die geduldig wachten op en (veel) hogere ADA koers.

IOST-munten zijn met 650% in waarde gestegen. De stijging werd toegeschreven aan de intrede van IOST in de DeFi- en NFT-sector. Het platform heeft ook steun voor inzet en een stijging van de inzetvolumes in Binance en Huobi. Binance is qua volumes de grootste crypto-exchange ter wereld.

Een samenwerking tussen Moonstake en IOST

Het partnerschap tussen IOST en Moonstake zal een ideale stakingervaring creëren door middel van ervaren personeel en robuuste wereldwijde partnerschappen. Het zal de beste staking-ervaring creëren voor IOST-houders op Moonstake-portefeuilles. De volledige integratie van de Moonstake-wallet zal naar verwachting binnen deze maand plaatsvinden. Moonstake zal ook toetreden tot het IOST-ecosysteem als een partnerknooppunt.

De CEO van IOST, Jimmy Zhong, zei tijdens de aankondiging: "We zijn verheugd om samen te werken met Moonstake, een van 's werelds top 10 grootste staking providers met gebruiksvriendelijke, veilige en zeer krachtige staking wallets. IOST is altijd op zoek om samen te werken met gerenommeerde projecten en tot nu toe zijn we erg onder de indruk van de marktpositie die Moonstake heeft bereikt in slechts één jaar sinds de lancering. We kijken uit naar een grotere acceptatie van IOST-staking en het IOST-netwerk na de lancering van IOST-staking op Moonstake Wallet, evenals naar verdere samenwerkingsmogelijkheden met het Moonstake-team. "

De oprichter van Moonstake, Mitsury Zetuka, gaf ook zijn opmerkingen en voegde eraan toe: `` We zijn verheugd om samen te werken met IOST, een gewaardeerd toonaangevend blockchain-platform, om IOST-staking mogelijk te maken voor onze houders van Moonstake Wallet. De vraag naar IOST-staking is de laatste tijd op de markt toegenomen als gevolg van de vele geweldige strategische prestaties van het IOST-netwerk, en we kunnen niet wachten om deze veelgevraagde functie aan onze gebruikers te bieden. Moonstake kijkt ook uit naar mogelijke diepere samenwerkingsmogelijkheden op verschillende gebieden van gedecentraliseerde technologie met de innovatieve experts van IOST. "

Een gedecentraliseerd ecosysteem creëren met Node Partner

Om het IOST-protocol te laten groeien, moet de knooppuntgemeenschap aanzienlijk bijdragen aan het gedecentraliseerde netwerk. Dit zal de ontwikkeling van een meer gedecentraliseerd IOST-raamwerk stimuleren.

AIYAA, een IOST-node-partner, heeft geïnvesteerd in het creëren van een robuuste samenwerking met Moonstake. Deze samenwerking is een stap dichter bij het bereiken van een volledig cryptosysteem dat wordt ondersteund door de knooppuntgemeenschap.

 

 

Input Output, een bedrijf dat zich bezighoudt met onderzoek en ontwikkeling op het gebied van productontwikkeling, zegt dat het in Afrika gaat samenwerken met World Mobile Group in een nieuw initiatief dat gericht is op het brengen van duurzame internetconnectiviteit aan gebruikers in Zanzibar en Tanzania. Volgens de partnerschapsovereenkomst zal de Cardano blockchain-infrastructuur worden gebruikt om betaalbare netwerkknooppunten te bieden aan lokale bedrijfseigenaren.

Partnerschap voor Afrika

Input Output is dus van plan om een grootschalige samenwerking aan te gaan met World Mobile Group in een poging om cryptocurrencies naar Afrika te halen. Volgens een verklaring zullen abonnees van deze netwerken toegang krijgen tot de digitale identiteitsoplossing van Input Output, Atala PRISM. Deze zogeheten identiteitsoplossing "zal hen in staat stellen gebruik te maken van diensten zoals digitaal bankieren, gezondheidszorg en onderwijs". Dit zou dan ook echt groot nieuws zijn voor de arme landen. Zij kunnen middels dit project op een volledig nieuwe wijze leven.

Het openen van een nieuwe wereld

Ondertussen klaagt de CEO van World Mobile Chain, Micky Watkins, over hoe jaren van verwaarlozing sommige delen van de wereld technologisch achter hebben gelaten. Watkins blijft er echter van overtuigd dat het "symbiotische partnerschap" van World Mobile met Input Output "een nieuwe wereld zal openen". Charles Hoskinson, de CEO van Input Output, prijst de overeenkomst en zegt dat het een demonstratie is van de "lange termijn overeenkomst van zijn bedrijf met het Afrikaanse continent". Als onderdeel van de overeenkomst bezit Input Output nu een aandelenbelang van 10% in World Mobile Group.

Ontoereikende infrastructuur

Intussen delen de ondernemingen in hun gezamenlijke verklaring enkele van de redenen die hen ertoe hebben aangezet dit partnerschap aan te gaan. Zo wordt in de verklaring gewezen op het feit dat "meer dan 700 miljoen mensen in Afrika geen internetverbinding hebben". Deze stand van zaken wordt geweten aan het feit dat de exploitanten van mobiele netwerken niet voldoende investeren in infrastructuur. Dit gebrek aan investeringen leidt er op zijn beurt toe dat "Afrikanen geen toegang hebben tot basisdiensten zoals onderwijs, bankieren of gezondheidszorg". Dit eeuwige gebrek aan investeringen zou volgens Hoskinson echter wel eens in het voordeel van het Afrikaanse continent kunnen werken. De Input Output CEO vertelde dit als volgt:

Dat gebrek aan diep verankerde legacy-infrastructuur maakt de overgang naar op blockchain-gebaseerde infrastructuur een relatief laag frictieproces, met het potentieel voor ontwikkelingslanden om geavanceerde geïndustrialiseerde economieën te 'leapfroggen' door het aannemen van de volgende-generatie-infrastructuur.”

Hoskinson gelooft ook dat na vele jaren van "ontluikende belofte", de blockchain-technologie "eindelijk volwassen genoeg is om hen daar te krijgen”. Dit laat zien dat de blockchain echt over heel de wereld gebruikt kan en ook daadwerkelijk zal worden. Het zal niet lang duren voordat ook Afrika op deze wijze kan profiteren van de nieuwe technologie.