IOST werkt samen met Moonstake om staking voor IOST-munten op Moonstake-portefeuilles mogelijk te maken. De samenwerking zal de staking-ervaring voor IOST-houders met Moonstake-portefeuilles verbeteren.

De missie van Moonstake is om het meest uitgebreide staking-netwerk in de Aziatische regio te ontwikkelen. Moonstake-portefeuilles zijn gebruiksvriendelijk en kunnen op internet of mobiel worden gebruikt. Bovendien kunnen de portefeuilles meer dan 2000 cryptocurrencies bevatten.

Een toonaangevende dienstverlener op het gebied van staking

Moonstake werd gelanceerd in augustus 2020 en is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende dienstverlener op het gebied van staking. De stakingmiddelen op het platform zijn meer dan $ 900 miljoen waard. Trouwens, Moonstake-supporters verdienen ook staking-beloningen van PoS-munten zoals Cardano, Harmony, Polkadot, Qtum, Tezos en anderen. IOST is de nieuwste toevoeging aan deze lijst. de staking-vergoeding voor Cardano bedraagt momenteel 3,9%. Niet verkeerd voor HODL-ers die geduldig wachten op en (veel) hogere ADA koers.

IOST-munten zijn met 650% in waarde gestegen. De stijging werd toegeschreven aan de intrede van IOST in de DeFi- en NFT-sector. Het platform heeft ook steun voor inzet en een stijging van de inzetvolumes in Binance en Huobi. Binance is qua volumes de grootste crypto-exchange ter wereld.

Een samenwerking tussen Moonstake en IOST

Het partnerschap tussen IOST en Moonstake zal een ideale stakingervaring creëren door middel van ervaren personeel en robuuste wereldwijde partnerschappen. Het zal de beste staking-ervaring creëren voor IOST-houders op Moonstake-portefeuilles. De volledige integratie van de Moonstake-wallet zal naar verwachting binnen deze maand plaatsvinden. Moonstake zal ook toetreden tot het IOST-ecosysteem als een partnerknooppunt.

De CEO van IOST, Jimmy Zhong, zei tijdens de aankondiging: "We zijn verheugd om samen te werken met Moonstake, een van 's werelds top 10 grootste staking providers met gebruiksvriendelijke, veilige en zeer krachtige staking wallets. IOST is altijd op zoek om samen te werken met gerenommeerde projecten en tot nu toe zijn we erg onder de indruk van de marktpositie die Moonstake heeft bereikt in slechts één jaar sinds de lancering. We kijken uit naar een grotere acceptatie van IOST-staking en het IOST-netwerk na de lancering van IOST-staking op Moonstake Wallet, evenals naar verdere samenwerkingsmogelijkheden met het Moonstake-team. "

De oprichter van Moonstake, Mitsury Zetuka, gaf ook zijn opmerkingen en voegde eraan toe: `` We zijn verheugd om samen te werken met IOST, een gewaardeerd toonaangevend blockchain-platform, om IOST-staking mogelijk te maken voor onze houders van Moonstake Wallet. De vraag naar IOST-staking is de laatste tijd op de markt toegenomen als gevolg van de vele geweldige strategische prestaties van het IOST-netwerk, en we kunnen niet wachten om deze veelgevraagde functie aan onze gebruikers te bieden. Moonstake kijkt ook uit naar mogelijke diepere samenwerkingsmogelijkheden op verschillende gebieden van gedecentraliseerde technologie met de innovatieve experts van IOST. "

Een gedecentraliseerd ecosysteem creëren met Node Partner

Om het IOST-protocol te laten groeien, moet de knooppuntgemeenschap aanzienlijk bijdragen aan het gedecentraliseerde netwerk. Dit zal de ontwikkeling van een meer gedecentraliseerd IOST-raamwerk stimuleren.

AIYAA, een IOST-node-partner, heeft geïnvesteerd in het creëren van een robuuste samenwerking met Moonstake. Deze samenwerking is een stap dichter bij het bereiken van een volledig cryptosysteem dat wordt ondersteund door de knooppuntgemeenschap.

 

Cardano 

IOHK creëert blockchain-oplossingen voor Afrikaanse landen. Het eerste land dat profiteert van het platform van Cardano is Ethiopië.

Cardano neemt belangrijke stappen om ervoor te zorgen dat het ADA-netwerk optimaal wordt benut. Onlangs kondigde Cardano zijn laatste stap aan, waarbij het een blockchain-oplossing zal lanceren die het onderwijsproces in Ethiopië zal stroomlijnen.

Cardano gebruiken om het onderwijs te stimuleren

IOHK, het team achter de ontwikkeling van Cardano's netwerk, heeft zijn samenwerking met de Ethiopische regering aangekondigd. De samenwerking omvat het creëren van een blockchain-oplossing waarmee het onderwijssysteem in het land gemakkelijk kan worden gevolgd.

De minister van onderwijs in het land, Getahun Mekuria, verklaarde dat het implementeren van blockchain-technologie een geweldige stap was, aangezien het de kwaliteit van het onderwijs in het land zal verbeteren. Cardano zal een identiteitsoplossing bieden die de prestaties van meer dan 5 miljoen studenten en 750.000 docenten zal volgen.

Door de prestaties van studenten op een digitaal platform vast te leggen en te verifiëren, worden ook de gebieden geïdentificeerd waar studenten ondermaats hebben gepresteerd en worden middelen toegewezen door prioriteit te geven aan de plaatsen waar ze het meest nodig zijn.

Volgens de Ethiopische regering zal de blockchain-oplossing op een onderwijssysteem de transparantie in het onderwijssysteem vergroten. Het zal ook het sollicitatieproces verbeteren, aangezien werkgevers de onderwijskwalificaties van sollicitanten rechtstreeks op het platform kunnen verifiëren.

Het hoofd van de Afrikaanse operaties voor IOHK, John O'Connor, verklaarde echter dat het platform zich nog in de beginfase van ontwikkeling bevond. In januari 2022 is het klaar voor gebruik.

Impact op de Cardano koers

Sinds de aankondiging van de lancering van Cardano in Ethiopië en Afrika, is de waarde van ADA, het native token van het Cardano netwerk, met een aanzienlijk percentage gestegen. De marktwaarde van het token is met 4,3% gestegen, waarbij het token is gestegen van $ 1,31 tot ongeveer $ 1,37.

Diverse analisten hebben ook verklaard dat ADA stabiel wordt ondersteund. Uit de huidige marktgegevens blijkt dat ongeveer 176.000 adressen de afgelopen periode ongeveer 2,85 miljard ADA hadden gekocht. Dit werd gekocht voor een gemiddelde prijs van $ 1,21. Deze toegenomen vraag naar Cardano zal de koers van de cryptovaluta stabiliseren.

Marktvolatiliteit rond crypto in het algemeen, kan echter onverwachte prijsbewegingen veroorzaken. Als Cardano zijn gemiddelde aankoopprijs van $ 1,21 kan behouden, kunnen we optimistisch naar de toekomst kijken en verwachten dat het binnenkort zal stijgen naar de oude all-time high. De Cardano koers moet daarvoor nog wel wat hindernissen overwinnen. De hoogste ADA koers ooit was $ 1,56 op 24 april dit jaar.

 

Hoewel de meeste mensen gelijk aan Westerse landen denken bij cryptocurrency is dit niet helemaal een correct beeld. Het is namelijk ook zo dat cryptocurrencies en de techniek achter blockchain van groot belang kunnen zijn voor derde wereld landen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het land Ethiopië. Dit land is een samenwerking met Cardano aangegaan om misschien wel de grootst implementatie van de blockchain ooit. Benieuwd wat  dit voor Ethiopië betekent en wat het inhoudt? Lees dan snel verder, in dit artikel komt het allemaal aan de orde!

Verslagen over blockchain

Verslagen uit Ethiopië zeggen dat de regering de hulp heeft ingeroepen van software bedrijf IOHK in haar poging om 's lands grootste blockchain implementatie tot nu toe te lanceren. Als onderdeel van de overeenkomst, zal de maker van het Cardano-protocol worden belast met de taak om een blockchain-gebaseerd nationaal student en docent identificatiesysteem te creëren. Volgens de regering zal dit project in eerste instantie meer dan vijf miljoen Ethiopische studenten omvatten.

Voorstanders van het project

Op dit moment vinden er nog steeds gesprekken plaats over hoe het project in Ethiopië precies op moet worden gezet.  Ondertussen is de link-up tussen deze twee partijen geprezen door zowel de Ethiopische regering als IOHK. Zo prees de minister van Onderwijs, Getahun Mekuria als reactie op de overeenkomst, het project door te zeggen dat het

"de onderwijsvoorziening van het land dynamischer zal maken".

De minister voegde eraan toe:

Wij geloven dat blockchain een belangrijke kans biedt om een einde te maken aan digitale uitsluiting en de toegang tot hoger onderwijs en werkgelegenheid te verruimen.”

Toekomst van crypto in Afrika

IOHK African Operations Director, John O'Connor, betoogde van zijn kant dat deze inzet zou kunnen helpen een vonk te creëren die een tondeldoos van blockchain-innovatie in het hele Afrikaanse continent doet ontbranden. Hij zei dit als volgt:

"Ethiopië's op blockchain gebaseerde onderwijstransformatie is een belangrijke mijlpaal op IOHK's missie om economische identiteiten en werkgelegenheid, sociale en financiële diensten te bieden aan de mensen die digitaal zijn uitgesloten”

Volgens een rapport zijn er echter verwachtingen dat dit project uiteindelijk kan worden uitgebreid naar universiteiten waar diploma's ook digitaal worden geverifieerd op de Cardano-blockchain. Deze functie zal werkgevers in staat stellen om gemakkelijk de authenticiteit van de onderwijs credentials van sollicitanten te valideren.

Ondertussen onthult het rapport dat Ethiopië ook een bredere adoptie van IOHK's Atala-producten onderzoekt, zoals het PRISM-platform. Aan de andere kant onthult IOHK ook dat er al gesprekken gaande zijn over hoe een op blockchain gebaseerd digitaal transport ticketsysteem in Addis Abeba kan worden ingezet. Dit zou er mogelijk voor kunnen zorgen dat er ook een hoop andere landen in Afrika zijn die een stap maken richting het omarmen van de blockchain, iets wat voor veel profijt voor alle betrokken partijen kan zorgen.

 

Input Output, een bedrijf dat zich bezighoudt met onderzoek en ontwikkeling op het gebied van productontwikkeling, zegt dat het in Afrika gaat samenwerken met World Mobile Group in een nieuw initiatief dat gericht is op het brengen van duurzame internetconnectiviteit aan gebruikers in Zanzibar en Tanzania. Volgens de partnerschapsovereenkomst zal de Cardano blockchain-infrastructuur worden gebruikt om betaalbare netwerkknooppunten te bieden aan lokale bedrijfseigenaren.

Partnerschap voor Afrika

Input Output is dus van plan om een grootschalige samenwerking aan te gaan met World Mobile Group in een poging om cryptocurrencies naar Afrika te halen. Volgens een verklaring zullen abonnees van deze netwerken toegang krijgen tot de digitale identiteitsoplossing van Input Output, Atala PRISM. Deze zogeheten identiteitsoplossing "zal hen in staat stellen gebruik te maken van diensten zoals digitaal bankieren, gezondheidszorg en onderwijs". Dit zou dan ook echt groot nieuws zijn voor de arme landen. Zij kunnen middels dit project op een volledig nieuwe wijze leven.

Het openen van een nieuwe wereld

Ondertussen klaagt de CEO van World Mobile Chain, Micky Watkins, over hoe jaren van verwaarlozing sommige delen van de wereld technologisch achter hebben gelaten. Watkins blijft er echter van overtuigd dat het "symbiotische partnerschap" van World Mobile met Input Output "een nieuwe wereld zal openen". Charles Hoskinson, de CEO van Input Output, prijst de overeenkomst en zegt dat het een demonstratie is van de "lange termijn overeenkomst van zijn bedrijf met het Afrikaanse continent". Als onderdeel van de overeenkomst bezit Input Output nu een aandelenbelang van 10% in World Mobile Group.

Ontoereikende infrastructuur

Intussen delen de ondernemingen in hun gezamenlijke verklaring enkele van de redenen die hen ertoe hebben aangezet dit partnerschap aan te gaan. Zo wordt in de verklaring gewezen op het feit dat "meer dan 700 miljoen mensen in Afrika geen internetverbinding hebben". Deze stand van zaken wordt geweten aan het feit dat de exploitanten van mobiele netwerken niet voldoende investeren in infrastructuur. Dit gebrek aan investeringen leidt er op zijn beurt toe dat "Afrikanen geen toegang hebben tot basisdiensten zoals onderwijs, bankieren of gezondheidszorg". Dit eeuwige gebrek aan investeringen zou volgens Hoskinson echter wel eens in het voordeel van het Afrikaanse continent kunnen werken. De Input Output CEO vertelde dit als volgt:

Dat gebrek aan diep verankerde legacy-infrastructuur maakt de overgang naar op blockchain-gebaseerde infrastructuur een relatief laag frictieproces, met het potentieel voor ontwikkelingslanden om geavanceerde geïndustrialiseerde economieën te 'leapfroggen' door het aannemen van de volgende-generatie-infrastructuur.”

Hoskinson gelooft ook dat na vele jaren van "ontluikende belofte", de blockchain-technologie "eindelijk volwassen genoeg is om hen daar te krijgen”. Dit laat zien dat de blockchain echt over heel de wereld gebruikt kan en ook daadwerkelijk zal worden. Het zal niet lang duren voordat ook Afrika op deze wijze kan profiteren van de nieuwe technologie.

 

 

Emurgo is een multinationaal blockchain-technologiebedrijf. In januari 2021 kondigde het bedrijf aan dat het de AgeUSD stablecoin zal ontwikkelen. Sindsdien is er veel gebeurd, zoals het partnerschap tussen Emurgo, Ergo Foundation en Input-Output Global, het moederbedrijf van Charles Hoskinson voor IOHK.

Cardano's eerste stabiele munt is zo snel mogelijk klaar

Onlangs werd onthuld dat deze nieuwe AgeUSD stablecoin beschikbaar zal worden gesteld op het Cardano-netwerk op het moment dat de blockchain de mogelijkheid heeft om slimme contracten af ​​te sluiten.

Nu, degenen die hun oor te luisteren hebben gelegd in de crypto-industrie, hebben geen introductie nodig over wat er met MakerDAO is gebeurd tijdens de cryptocrash van Black Thursday in maart 2020. Het hele protocol was in zo'n mate aangedaan door de COVID. -geïnduceerde marktcrash dat het liquidatieproces, bedoeld om de waarde van hun stablecoin precies $ 1 te houden, erin slaagde te crashen en ervoor zorgde dat governance-tokens werden verkocht voor precies 0 ETH per stuk. Uiteindelijk zat zo’n $ 4 miljoen DAI met te weinig onderpand, en Maker Vaults leed aan spectaculaire liquidaties.

Leren van fouten uit het verleden

AgeUSD streeft ernaar om dat niet meer te laten gebeuren, het zelfbenoemde "Staticoin" geïnspireerde ontwerp houdt geen vertrouwen in een collateralized debt position, of CDP. In een verklaring legde Emurgo uit dat er om te beginnen geen massale liquidatie kan plaatsvinden als er geen CDP bij betrokken is. Daarnaast zijn er geen vereisten voor gebruikers om verschillende transacties uit te voeren, alleen om het functioneren van de liquiditeitszijde te waarborgen.

De AgeUSD stablecoin zal werken binnen de Ergo-blockchain, met het plan om de processen zoveel mogelijk te automatiseren als het gaat om de wiskunde van het protocol. Ergo's eigen valuta, ERG, wordt betaald door reserveleveranciers om reservemunten te slaan, die het onderliggende onderpand vertegenwoordigen. Stablecoin-gebruikers kunnen ook gebruikmaken van ERG om in reserves te storten voor AgeUSD-munten. De belangrijke voorwaarde om in gedachten te houden is dat er voldoende reserves boven de reserveratio moeten zijn om dit mogelijk te maken. Dit is een vergelijkbare methode als de banken ook doen om geld uit te lenen.

Verspreiding naar meerdere ketens

Met het Cardano-partnerschap kan het ADA-token ook worden gebruikt als onderpand voor het slaan van reserves. Dit heeft echter een keerzijde. Er worden slechts twee activa gebruikt om de stablecoin te ondersteunen. Dit staat in contrast met Dai, dat wordt ondersteund door een aantal cryptocurrencies.

AgeUSD zal op het Cardano netwerk worden geIntroduceert nadat het blockchain-netwerk de Alonzo-update heeft uitgerold. Dit levert slimme contracten op, mogelijk gemaakt door Plutus, en zal naar verwachting ergens in de tweede helft van 2021 plaatsvinden, als je naar de routekaart kijkt. Wanneer dit alles succesvol verloopt, dan wordt verwacht dat het een positief effect zal hebben op de Cardano koers.